27. heinäkuuta 2012

Kuudes Aisti /R


Kesän eniten odottamani viikonloppu on täällä! Tänä pe-su nimittäin Helsinki soi Kuudennen Aistin rytmein. Kolmeen päivään on turboahdettu todella paljon todella laadukasta esiintyjää, (esimerkiksi Nuorgamilla on hyvin kattava artistitärppipostaus) ja sijaintikin on sopivasti täysin hollilla, Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemien puolivälissä. Varmasti tärkein jännitykseni ja odotukseni syy löytyy sunnuntain esiintyjäkaartista, sillä siellähän komeilee meikäläisen sooloprojektin nimi!


Kyllä, soitan isoimman soolokeikkani tähän mennessä tänä sunnuntaina. Toivon, että festivaaliyleisöä riittää Siltaseen asti klo 22:30, sillä puolta tuntia aiemmin soiton ovat aloittaneet Manboy Electro, MIAU, akustinen Death Hawks, Black Twig sekä DJ Pirkka. Kaikki aikataulut löytyvät täältä ja lippuja saa (jos saa vielä) täältä.


Tätä tekstiä kirjoittaessani, meikatessani ja pukeutuessani olen jo missannut ainakin 8 esitystä, jotka halusin nähdä, joten enköhän tästä kotisohvalta ala pikkuhiljaa hivuttautumaan Hämeentien toiselle puolen.

/R

Translation: This weekend I'll be hanging out at Kuudes Aisti festival. It's right next door, jam-packed with superb indie acts AND I'm playing there on Sunday. Some of the acts here on Nuorgam. Tickets (if there are any left) here, timetables here and see you there!

25. heinäkuuta 2012

Kesäreissu 2012 filmillä /R

Aika paljon kuvia tuli otettua minunkin kamerallani! Tässä niistä parhaimmat. (Eli ne joita en mokannut jotenkin.) Lähinnähän dokumentoin siis Sannan reissua ympäri Ruotsia. Ja melkein kaikki kuvat on nähty täälläkin jo digikameran silmin, mutta halusin silti räpsiä omiakin.

Sanna odottaa bussia ensimmäisenä Ruotsipäivänä ihan kuolemanväsyneenä.
Ei enää ihan niin kuolemanväsynyt, päikkärit tapahtui näiden kuvien välissä.
Kuvaa klikkaamalla pääset todistamaan hetkeä, jolloin painoin laukaisinta.
Hostimme kanssa biljardilla
Tukholman veistoksellisuutta.
Unisen cool Sanna - toistuva teema.
Visbyn laivassa
Jotain siellä ihanassa Visbyssä kuvatiin.
Tämä on jo Göteborgia ja onnelliset jalkani. Olen päässyt omiin lomakuviini hip hei!
Nyt ollaankin jo Jönköpingissä, tropiikissa nääs ihan.
Jönköpingin hostimme portaat
Kaunis Vättern.
Liftiauton kyydissä.
Aha, ollaankin jo Ahvenanmaalla. Aapo siinä hymyää.
Soundcheck.
Näköjään tykkään ottaa kuvia piuhahelveteistä.
En låt till! En låt till!
Frida Hyvönen backstagelta nähden
Seuraavan aamun ihmettelyt.
/R


Translation: Photos I took on film of our summer trip 2012! So mostly pictures of Sanna somewhere in Sweden...

23. heinäkuuta 2012

Kamerani osa 7 / Ringa

Jahas, vai että ihan vihdoin koittaa ihan tavallinen maanantai! Palataan siis ruotuun, ja esitellään vähän valokuvauskojeita. Vuorossa viime talven ja kevään suosikkikamerani, Nikon F301. Tämä kamera on ehkä kaikista eniten "pro", mitä arsenaalistani löytyy.

Kuva: Pauliina Raitaniemi, skannattu HBL 28.3.2012
Objektiivi on tässä kamerassani yleishyödyllisin koko kuvauskalustostani. Sillä saa tarkennettua 20 cm:stä 2 metriin ja sen jälkeen äärettömään. Lisäksi siinä on zoomausmahdollisuus. Luksus, jota muista kameroistani ei löydy! Tähän saisi myös ostettua objektiiveja vaikka minkänäköisiä, mutta ei ole toistaiseksi ollut tarvetta tai rahaa kokeilla. Vaikka Fed 5B:ssäkin on irrotettava objektiivi, se ei silti ole peiliheijastuskamera. Juuri peiliheijastus tekee tästä sen kameroistani ammattimaisimman. Järjestelmäkameralla on paljon helpompi rajata ja sommitella kuvia, kun tietää vangitsevansa filmille tasan sen, mitä etsimestä näkyy. Tässä on myös automaattinen filminkelaus, ja paristokäyttöinen valotusmittari. Minulle riittäisi kyllä manuaaliset toiminnot, mutta ei noista nyt varsinaisesti voi sanoa haittaakaan olevan...

Olen niin kovin mieltynyt vastavaloon
Ja sukulaisiini.
Ja kavereihini.
Ja hymyilevään serkkuuni teellä
Ja tällaiseen värimaailmaan.
Sisäpihamme "kevät"asu sensijaan on tajunnut jo sulaa pois, siihen en ollut juurikaan tykästynyt...
Tämä kamera on toistaiseksi kestävin ostokseni, ja varmin laitteeni. Tuntuu siltä, että taipaleemme on vasta alussa.

/R

Translation: My latest favourite camera, the Nikon F301. It's one thing to have great rangefinder cameras that make excellent photos, but there is something extra in an SLR.

22. heinäkuuta 2012

Idolini: Stephen Fry /R

Idolisarja on viimeistä vaille valmis! Oikeastaan viimeisin täydellisen fanituksen kohteistani on Stephen Fry: brittiläinen, 1957 syntynyt sanasieppo, näyttelijä, ohjaaja, kirjailija ja tietotekniikkaintoilija. Joku minua viehättää briteissä. Ensin Freddie, ja seuraava yhtä iso ihastus oli Fry.

Klikkaamalla kuvaa pääset lähteeseen.
Olin aiemmin ihaillut Hugh Laurieta, jonka kanssa Fry muodosti 1980-, ja -90-luvuilla yhden brittitelevision hauskimmista parivaljakoista. (Meillä oli Sannan kanssa kämppiksinä asuessamme kylpyhuoneessa mm. kontaktimuovilla kosteudelta suojattu Hugh Laurien kuva.) Jossain vaiheessa ymmärsin katsoa tuorein silmin samoja ohjelmia, ja huomasin viimein myös Fry:n upeuden.

Minulla oli syys-talvella 2010 joidenkin kuukausien ajan AIKA PAHA kausi, jolloin katsoin maanisesti kaikki jaksot ainakin sarjoista Black Adder 2,3 ja 4, A Bit Of Fry And Laurie, Jeeves And Wooster, Kingdom, Stephen Fry In America, ja QI. Luin 4 hänen kirjoistaan. Katsoin pari elokuvaa, joissa Fry näyttelee (toinen niistä oli Wilde, tarvitseeko minun edes lähteä tarkentamaan? Stephen Fry jo yksinään olisi riittänyt, mutta aiheena Oscar Wilden elämä, ja Fryn vastanäyttelijänä Jude Law? Huh! *lähes pyörtyy*). Aloin seuraamaan Fryn Twitter-päivityksiä, lukemaan hänen blogiaan ja katsoin kaikki Fryn juontamat ja tekemät dokumentit, jotka löysin. Kirjoitin ja lähetin jopa fanikirjeen, ensimmäisen elämässäni.

Nyt kaikista maanisin vaihe on väistynyt, eikä minun tarvitse päivittäin käydä googlaamassa lisää vanhoja brittisarjoja tai pilotteja, joissa Fry on vilahtanut. Ihan hyvä, ehtii tuumailla elämässä muutakin.

Stephen Fry on myös tutustuttanut minut vaikka kuinka moneen eri asiaan ja henkilöön suosituksillaan ja dokumentinaiheillaan, ikuisella uteliaisuudellaan, ja triviatiedon aarreaitallaan, eli Quite Interesting -visailuohjelmallaan.

Tähän loppuun ihana nuori Stephen lukee teille iltasadun.


/R

Translation: Stephen Fry, how I do admire you. Cannot convey my thoughts about you without sounding utterly embarrassing.

20. heinäkuuta 2012

Behind The Scenes /R (&S)

Reissusta on nyt toivuttu jotakuinkin, ja oli aika palata arkeen. Tosin ihan jokapäiväistä tällainen toiminta ei sentään ole. Eilen nimittäin oli sooloprojektini, The Hearingin musiikkivideokuvaukset. Videon ohjaa Iiti Yli-Rinne, ja uskon, että siitä tulee hieno! Meitä oli kuvauksissa viisi, joista kaksi vääntelehti kameran edessä, yksi ohjasi, ja loput tekivät koreografiaa, meikkiä, hiuksia, ja muuta erittäin olennaista.

Suuri taiteilia


Teimme valmisteluja n. 3 tuntia, eli lähinnä pistimme naamani kuntoon. Tuntuu aivan oudolta olla näin suuressa pakkelikerroksessa, normaalisti sipaisen hiukan silmänympärysten sineä piiloon, ja laitan kulmat ja ripset ojennukseen. Nyt tosiaan ainakin 2h meni meikkiin, ja loput olikin sitten vaatteiden sovittelua ja kuvakulmien miettimistä. Niin ja tukan kihartamiseen meni oma aikansa, sillä se päätti mennä jokaisessa mahdollisessa välissä solmuun kihartimen ympärille. Ja takuille, vaikka juuri olin kammannut sen auki. Yksi syy, miksen arkena jaksa panostaa etenkään hiuksiini.

Meikkitaiteilija Komi korjaa taiteilija Mannerin ehostusta. 
Kätevästi ulkoistin todella vaikeasti käsiteltävien kiharoiden korjaamisen Sarran tehtäväksi, kun ne puolessa välissä kaipasivat kohennusta. /S
Olimme edellisenä päivänä käyneet hakemassa vaatteet ja asusteet kuvauslainaan Mannerheimintiellä sijaitsevasta Mekkomaniasta. Kaikki tarvikkeet löytyivät samasta paikasta, vaikka olimme valmistautuneet rankkaan, iltaan asti kestävään vintagekauppojen koluamiseen.

Jätesäkeillä pimennetyt ikkunat, kultaiset seinät ja silmääntohottava spottivalo loivat oivat olosuhteet ajan-, ja todellisuudentajun hämärtymiselle, vaikka koko hommaan ei loppujenlopuksi ihan kauhean pitkää aikaa kulunutkaan.
Yllättävää kyllä, huoneesta, jossa on peitetty kaikki ikkunat ja ovet, on melko kehno happi.
Kuvaus/ohjaustiimistöä.
Kivaa saada musiikkivideo jossain vaiheessa. Soolomateriaalini on ollut demoasteella nyt niin pitkään, ainakin jos vertaa esimerkiksi Pintandwefallin impulsiivisuuteen, että tuntuu todella hyvältä tehdä jotain konkreettista asioiden jouduttamiseksi. Ja parhaista kavereista muodostunut kuvaustiimi oli arvatenkin mitä mainioin.

Happihyppely ja eeppiselle diivalle sopiva jalkarahi.
Illalla kotiintullessa piti vaan luottaa siihen että kyllä se naama sieltä maalikerrosten alta vielä löytyy...

/R (/kuvat S)

Translation: Today we shot a music video for Ringas solo project, The Hearing. It's exciting to get a video out at some point! My music has been at a demo stage for so long. And boy does it feel weird to be wearing this much make-up!

16. heinäkuuta 2012

Kesäreissu 2012: Bonuspäivät 14 ja 15!

No ihan hirveästi ei nukuttu. Laiva oli satamassa jo seitsemän aikoihin, ja unta saimme vasta kahden jälkeen. Satamasta keskustaan päästyämme etsimme itsellemme hotelliaamisen, ja saimme aikaa kulumaan hotellissa kolmen ja puolen tunnin verran kivasti siinä. Rautatieasemalle hiivimme sovitusti 11 aikaan, ja ehdimme odottaa aseman edessä ruhtinaalliset 15 sekuntia, kun loppuseurueemme kurvasikin jo paikalle.
Ihanaa syödä!
Tämä ihminen meinaa ihan just nukahtaa istualleen.
Suht tuimaa datausta.
Sama sää rapakon molemmin puolin. Näyttää sateiselta mutta on yllättävän lämmintä ja miellyttävää.
Kaikki seurueesta olivat nukkuneet 3 tuntia edellisenä yönä, mutta kenenkään väsymys ei ollut ärtyisää laatua. Täydellinen maasto kertoa huonoja vitsejä, ja näillä eväillä oli hyvä aloittaa Ahvenanmaanmatka.

Jurmon saarelle mentiin teitä pitkin ensin Kustaviin, lossilla seuraavaan saareen, josta isommalla lautalla seuraavaan saareen, josta pienemmällä lautalla perille. Meinattiin myöhästyä isommasta lautasta, koska juuri edellämme ollut kuorma-auto blokkasi ainoan vapaan paikan lossissa. Siinä sitten odoteltiin ja jännitettiin, että kuinkahan keikan, tsekin, ja valmiiksi maksettujen lippujen käy. 13:30 lähti isompi lautta, ja 13:25 pääsimme viimein taas ajamaan. Satama ei ollut kuin ehkä 5km päässä, mutta se oli tarpeeksi pitkä matka tuntuakseen ikuisuudelta. Jostain syystä isompi lautta kuitenkin odotti satamassa, ja lautassa tulostetussa matkalipussamme luki kellonaika 13:32:58. Eli periaatteessa myöhästyimme, mutta käytäntö oli puolellamme.

Ihanat pojat rannalla.
Miten uskottava pose!
Lossille matkamme vie!
Lautalla.
Kiva kesäsää.
Idiootit merillä.
Jes! Jurmo!
Perille saavuttuamme kaikki meni hirmuisen sujuvasti. Vandrarhemmet oli ihan vieressä, ja festivaalialue vieläkin lähempänä. Ennen tsekkiä satoi vähän vettä ja toisella saarella kuului jyrähtelevän, mutta ukkonen kaikkosi, ja sadekin oli vain pieni kuuro.

Sanna viittilöi että kaikki on helt okej, etenkin kun pääsi hetkeksi lepuuttamaan ennen keikkaa.
Tälläilyä.
Mystisesti bassovahvistin (ei onneksi oma vaan laina) hajosi ennen keikkaa, eikä synastakaan tullut ääntä. Onneksi kaikki äänet saatiin kuitenkin lopulta kuulumaan!
Keikka meni todella hyvin! Ennen keikkaa ainoana toiveena oli, että ihmiset tanssisivat, ja niinhän ne tekivät. Soitimme pari uuttakin kappaletta, ja Ringa tallensi filmikameralleen yleisön "en låt till!" -huudot. Oli ihan mahtavaa soittaa meren rannalla!

Island In the Sun -olutta!
Bäkkärillä oli anatomiatauluja!
Kamera suostui ottamaan illalla yhden kuvan ennen akun päikkäreille menoa.
Keikan jälkeinen skål!
Ja mikä ihana festari! Saarella oli hyvä tunnelma, ihanaa musiikkia ja ainakin näin artistinäkökulmasta toimivat järjestelyt ja mukavat ihmiset töissä. Ensi vuonna voitaisiin mennä Island In The Suniin ihan maksavana festarikävijänäkin.

Illalla sekoiltiin hyvässä hengessä backstagealueella ja saarella. Askarreltiin hamahelmistä kissoja ja merihevosia, juteltiin keskenämme ja muidenkin (voi niitä...) kanssa maailman huonointa (mutta yllättävän sujuvaa, kiitos virvokkeiden) ruotsia, ja yritettiin etsiä ylämaankarjaa tuloksetta neljän aikaan aamuyöllä.

Löydettiin aavetalo ja Aapo kertoi kummitustarinoita.
Niin nättiä oli kun alkoi sarastaa!
Metsäkin oli niin kaunis! Ja niin hyvän tuoksuinen! Ihana kangasmetsä ja mustikan varvut.

Heei! Eihän noi oo lehmiä!
Ei niin. Ne on heppoja. Huudeltiin "Kom hit hästerna!" ja tämä oli reaktio.
Oli ihanaa, ja kaikki olivat vielä väsyneempiä seuraavana päivänä. Checkauduttiin hostellista ulos iltapäivällä, ja hengailtiin saarella viiteen asti. Ostettiin jätskit ja mentiin rannalle viluilemaan tuulessa, istumaan aurinkoisille kallioille, nähtiin punkki ja toivuttiin edellisestä illasta. Roudaus sujui pienistä välimatkoista johtuen kivuttomasti. Kenenkään väsymys ei vieläkään ollut negatiivista sorttia, joten pelattiin kikatellen autossa sana-assosiaatiopeliä, ja arvaa mitä ajattelen -peliä.

Suht täyteen tetristetty auto.
Tasapainoiltiin vaikka miten pitkään tossa siten ettei kumpikaan pääty osunut maahan! Tämä kuva ei ehkä anna tilanteelle oikeutta, mutta kuvan ottamisenkaan jälkeen ei Ringa osunut maahan, vaikka siltä voisi vaikuttaa.
Toki myös keinuttiin. Se oli yllättävän jännää.
Ihanat pojat tankkaamassa ennen matkaan lähtöä.
Ihanat tytöt.
Heippa Jurmo!
Lautalla kelpaa vähän levätä.
Sland Sun!
Taas ollaan kahdessa kulkuvälineessä samaan aikaan. Se on aika jännää jos oikein rupee miettii!
Tietty vessanovessa ilmoitetaan Lasol mainoksella kenelle se on tarkoitettu...
Kahden viikon reissaaminen, kahdet viimeisimmät lyhytuniset yöt, edellisillan keikka- ja muu riehuminen ja ylenpalttinen nauraminen tuntuivat kehon jokaisessa lihaksessa hyvänä uupumisena.

Pysähdyttiin paluumatkalla Turussa Kerttu-ravintolassa syömässä. Muut ottivat erinomaiset burgerit, mutta Ringa tässä haluaisi jakaa kokemuksensa tilaamastaan vuohenjuustosalaatista. Kuvitelkaapa, hyvät ja arvoisat lukijat, mielessänne vuohenjuustokiekko. Sopivasti vähän paistettu ruskeaksi kummaltakin puolelta, täydellinen koostumus ja maku. Sen kera pala melonia, pari palaa päärynää, vähän saksanpähkinöitä (jotka olivat ehkä jollain lailla yrttimarinoituja?) rucolaa ja salaattia, tomaattia ja kurkkua, sekä vadelmavinegretteä. Vadelmavinegretteä. Siis herranjumala, mikä annos. Jos olisin ollut itseaiheutetun heikotukseni kanssa yhtään herkemmässä vaiheessa, olisin varmaan alkanut itkeä, koska salaatti oli niin hyvää. Toki, olosuhteet vaikuttavat aina niin maku-, kuin muihin elämyksiin, mutta en tässä nyt ala koko maailmalle suosittelemaan ensin darran hankkimista, ennenkuin menee syömään hyvää ruokaa.

No juu, oltiin loppujenlopuksi kotona joskus 23 aikaan, ja ei kyllä millään voisi keksiä parempaa tapaa viettää tai lopettaa kesäreissu. Ihmeteltiin koko matkan ajan sitä, miten mutkattomasti ja optimaalisesti kaikki sujui. Miten ihania ihmisiä on olemassa jos vaan uskaltaa luottaa maailmaan. Eikä me mitenkään sinisilmäisiä tai hyväuskoisia olla, teräviä flikkoja! Tällä reissulla luotto ei kostautunut, vaan maksoi itsensä takaisin miljardikertaisesti.

Ei muuta, fiilistelemme hetken kotona olemista ja koitamme tehdä jonkinnäköisen kootun vinkkipostauksen kaikesta, mitä näimme ja koimme ja haluamme jakaa eteenpäin maailmalle.

Idiootit kiittää ja kuittaa!

S+R


Translation: The last days of our summer road trip were spent in Jurmo, Åland as Pintandwefall played at Island In The Sun -festival. We're thinking of going there again next year as actual paying customers because it was such fun! None of our group had slept more than 3,5hrs the night before so we giggled to stupid jokes and stories the whole time. At least Ringas muscles are aching in a good way from the two weeks of traveling, laughing very hard and playing the show with quite a lot of bounce. Pretty sure the others are just as sore. 


The next day after a night of speaking horrible swedish mainly among ourselves, a few beers and walking round the island at 3a.m. we were all even more sleep deprived, but surprisingly no-one was in a bad mood. The giggling continued as we sat in the sun trying to recover from the previous night, and also as we drove home. Couldn't have thought of a more proper way to end our summer adventure. Hope you had fun reading about it, there is a hints and tips -post coming up at some point and then we return to normal procedure. :)