10. syyskuuta 2012

Materialisti nostaa käden ylös HEP! /R

Näin hieno se on yksinään!!
No täällähän sitä viuhdotaan. Kaapit pursuavat tosi kivoja vaatteita, kenkiä, laukkuja, ihania vanhoja kirjoja, peltipurkkeija ja pientä sälää, mitä voi joskus tarvita. Ja mitäkö tänään tein? No kävin tietysti kirppiksellä ostamassa ihania laadukkaita asioita niin kauheen halvalla. Vaate, laukku, kengät ja peltinen teepurnukka saivat uuden kodin. Ainakaan niille ei tule orpo olo kaikkien kavereidensa vieressä hyllyilläni. Vähän kuin adoptoisi koko sisaruskatraan. Ja vanhemmat kanssa.

Siellä ne ovat sulassa sekamelskassa, paperit, peltipurkit ja kamerat...
En ole vielä sisäistänyt yhteyttä tiettyjen asioiden A. ja B. välillä. A. tässä tapauksessa on se, että ostan kuitenkin kuukauden aikana ehkä 3-10 vaatetta/tavaraa. Kirpparilta pääsääntöisesti, mutta tavaraa se kuitenkin on. B. taas on se 1-3 kertaa vuodessa tapahtuva ymmärryksen hetki, jolloin huomaan, etten ole käyttänyt hamstraamiani ihania asioita ainakaan vuoteen, ehkä kahteen tai kolmeen. Silloin yleensä käyn läpi kaikki vaatteeni ja jätesäkillisen joko heitän uffille, myyn kirpputorilla eteenpäin tai kutsun kaverit tonkijaisiin.

Pelkästään hattuhylly ansaitsisi omat penkojaisensa
Sitä haluaisi pärjätä niin vähällä ja elellä elegantin riisutuin maallisin mammonin tarvitsematta sen enempää. Ostaa aina uuden vasta jos vanhaa ei enää saa korjattua. Miksi mielen pitää olla niin kirotun koristeellinen ja turhamainen? Miksi tuttu tavara kyllästyttää? Miksi tällaisen ylellisyyden, sen että on varaa ostaa tavaraa vain seisomaan tarpeettomana, ottaa itsestäänselvyytenä? Miksi pitää pyrkimällä pyrkiä järkevään kulutuskäyttäytymiseen? Miksi se ei ikinä onnistu yrityksistä huolimatta?  Miksi kuitenkaan ei saa koskaan heitettyä kaikkea sitä tavaraa pois, mikä on oikeasti ylimääräistä?

Ketä oikein huijaan? "Askartelukaappi"....
Harjoitukset jatkuvat.

/R

Translation: First world problems with too much stuff. I'm beginning to think this is how those poor people on those awful hoarding-intervention programs get started....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti