3. syyskuuta 2012

Päivätyön mielekkyydestä - R

Minun on nyt pitänyt jo ainakin kaksi viikkoa hehkuttaa uutta väliaikaista työpaikkaani, ja uutta hienoa väliaikaista elämääni (elo-lokakuut) työssäkäyvänä ihmisenä. Olen ollut kuitenkin työpäivien jälkeen ja viikonloppuisin niin epäluovalla ja -verbaalisella tuulella, ettei kirjoittamisesta ole tullut mitään. Ajattelin nyt listata olennaiset asiat kuluneelta kuukaudelta.

Eeheheheheee se on pala muovia jossa lukee mun nimi ja "Valokuvaaja"!!! hehehehhehee

1. Työn mielekäs sisältö
Olen näiden kolmen kuukauden ajan kouluvalokuvaaja. Joku siis maksaa minulle rahaa siitä, että painan kameran suljinnappia 300-800 kertaa päivässä. Lapset ja nuoret ovat pääsääntöisesti hyviä tyyppejä. Saan hauskuuttaa huonoine vitseineni muksuja. Myös saan paljon kaipaamaani tatsia kuvaamiseen, ja opin hirveästi perusjuttuja studiovalaistuksesta, ajoituksesta yms.

2. Arkirytmi
Olin koko alkuvuoden päätoimisena työnhakijana. Arkirutiinini kerkesivät siinä ajassa mennä päin prinkkalaa, ja unensaanti oli mitä oli. Kun ei ole aktiivinen (paitsi että OLIN!! Mutta en perinteisessä elannonsaantimielessä) valveillaollessa, ei voi olettaa, että illalla väsyttäisi. Nyt olen saanut olla niin ylpeä itsestäni joka aamu, etenkin juuri heräämisen suhteen! Olen parina aamuna onnistunut heräämään 04:45 (sic!) ja ehtimään ajoissa töihin! Aina ei onneksi tarvitse nousta ennen viittä...

3. Työpaikan hyvä henki ja kivat työkaverit
Käytännön asiat rullaavat hyvin, kommunikaatio pelaa, eikä kritiikkiä arastella tai suolleta itseisarvona. Usein pomolta tulevissa yhteisissä viesteissä on sana "tsemppiä!" ja hymiö. Ja jos tulee spontaanisti iloiseksi kun tunnistaa aamuseiskalta työkavereiden autot moottoritiellä kaikkien ajaessa rinnakkain 5sek, niin onhan se nyt hyvä merkki.

4. Haasteet ja niiden selätys (Vitutus on vaan hetkellistä)
Onhan tässäkin hommassa hirveä kiire jatkuvasti, kauhea melu, ja tauot saattavat jäädä väliin, aikataulut venyä ja hermo vähän kiristyä. Mutta toistaiseksi työpäivän loppuminen on joka kerta yllättänyt. Aina aika menee paljon nopeammin kuin luulisin. Ja joka päivä on ollut todella kivoja hetkiä, mahtavia tyyppejä tai olen oivaltanut jotain uutta.

Oli pieni tauko työpäivän keskellä. Kuvan nappasi Tarmo Lehtosalo
Ei mulla taas varmaan hetkeen sen enempää. Vaan olihan sitä tuossakin.

/R

Translation: I started at a new job this August. Couldn't be happier! Now I'm a school photographer until the end of October. It's hectic and noisy but super fun. I'm learning a heap of useful basic things about studio photography and practicing my shutter pressing skillz. And I get to work with the best guys!

5 kommenttia:

 1. It's wonderful that your work offers you a chance to expand your knowledge about photography, because you clearly have a passion for it. It's also clear that you are enjoying what others would consider sacrifices of work, like waking up before 5 am, even if you don't have to do it everyday. I really appreciate the update on your life, and eventhough I don't know you at all beyond these pages, it still makes me feel good to know that you are doing well.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Yeah I would probably see them as sacrifices too if the job would last for the rest of my life or if it would be standing at a cash register or something. But since it's only three months I can handle the mornings. :) -R

   Poista
 2. Siinä olet todella asian ytimessä, että se on hyvän työpäivän merkki, kun kello onkin ihan yllättäen jo 16! Tai monelta se jobi kelläkin nyt loppuukin... omasta kokemuksesta tiedän =) Ei joka päivä noin tapahdu, mutta kyllä täällä hyvin viihtyy.

  Olen iloinen, että näin mielekkääseen ja opettavaiseen hommaan olet päässyt, vaikka se tarkoittaakin hiljaisempaa blogia. Nauti vaan täysillä joka päivästä! Se on helppo uskoa, että lasten hauskuuttaminen ei ole sinulle ylivoimaisen vaikeaa. Jo pelkästään noita paria kuvaa katsomalla voisi arvata, että tältä tytöltä kyllä onnistuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toistaiseksi nauttiminen on onnistunut vielä erinomaisesti! :)

   -R

   Poista
 3. Ja alempi on kyllä suorastaan säteilevä, ihan hirmu kiva ja onnistunut kuva :D

  VastaaPoista