17. toukokuuta 2012

Pyörällä! /R


Menin ensimmäistä kertaa pyöräillen kaupunkireissulle tässä taannoin! On ollut tarkoitus viimeiset pari vuotta

A. Hankkia uusi pyörä kadonneen tilalle, ja
B. AJAA SILLÄ PYÖRÄLLÄ.

Ensimmäisen kohdan hoidin kuntoon n. kuukausi sitten, ja olen kauhulla käynyt pyörähtämässä kaksi kertaa treeniksellä, eli n. 10 minuutin matkan. Kummallakin kerralla talutin pyörää puolet ajasta. Keskustassa on kamalan kuumottavaa ajaa pyörällä, kun pyörätiet ovat puutteellisesti tai vähintäänkin sekavasti merkitty, tai sitten niitä ei ole lainkaan, ja pitää sotkea menemään autojen seassa. Ja ainakin itse vihaan ajaa pyöräilijöiden perässä, kun pelottaa ohittaa mokomat haavoittuvat hidastelijat.

Oli kuitenkin pakko mennä retkelle, kun rapakon takana Göteborgissa asuva pikkuveljeni halusi pyöräillä ympäri Helsinkiä ja ottaa vähän panoramakuvia. Ja hyvähän sitä kaupunkipyöräilyä on harjoitella. Oli ihana sää ja olimme liikkeessä suhteellisen ruuhkattomaan aikaan. Töölönlahti kierrettiin, Töölöstä Punavuoreen lounasbuffettiin päädyttiin, ja vielä Esplanadin jäätelöiden kautta Senaatintorilla turisteina pällisteltiin.


Yritin minäkin niitä panoramoja, mutta ei tullut kyllä yhtään mitään.Ehkä minullakin on toivoa oppia suvereeniksi citysuhaajaksi, nyt on ainakin ensimmäinen reissu tehty. Kypärä olisi tietysti kova sana...

/R

Translation: Went on a bike ride around Helsinki with my little brother.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti