23. heinäkuuta 2012

Kamerani osa 7 / Ringa

Jahas, vai että ihan vihdoin koittaa ihan tavallinen maanantai! Palataan siis ruotuun, ja esitellään vähän valokuvauskojeita. Vuorossa viime talven ja kevään suosikkikamerani, Nikon F301. Tämä kamera on ehkä kaikista eniten "pro", mitä arsenaalistani löytyy.

Kuva: Pauliina Raitaniemi, skannattu HBL 28.3.2012
Objektiivi on tässä kamerassani yleishyödyllisin koko kuvauskalustostani. Sillä saa tarkennettua 20 cm:stä 2 metriin ja sen jälkeen äärettömään. Lisäksi siinä on zoomausmahdollisuus. Luksus, jota muista kameroistani ei löydy! Tähän saisi myös ostettua objektiiveja vaikka minkänäköisiä, mutta ei ole toistaiseksi ollut tarvetta tai rahaa kokeilla. Vaikka Fed 5B:ssäkin on irrotettava objektiivi, se ei silti ole peiliheijastuskamera. Juuri peiliheijastus tekee tästä sen kameroistani ammattimaisimman. Järjestelmäkameralla on paljon helpompi rajata ja sommitella kuvia, kun tietää vangitsevansa filmille tasan sen, mitä etsimestä näkyy. Tässä on myös automaattinen filminkelaus, ja paristokäyttöinen valotusmittari. Minulle riittäisi kyllä manuaaliset toiminnot, mutta ei noista nyt varsinaisesti voi sanoa haittaakaan olevan...

Olen niin kovin mieltynyt vastavaloon
Ja sukulaisiini.
Ja kavereihini.
Ja hymyilevään serkkuuni teellä
Ja tällaiseen värimaailmaan.
Sisäpihamme "kevät"asu sensijaan on tajunnut jo sulaa pois, siihen en ollut juurikaan tykästynyt...
Tämä kamera on toistaiseksi kestävin ostokseni, ja varmin laitteeni. Tuntuu siltä, että taipaleemme on vasta alussa.

/R

Translation: My latest favourite camera, the Nikon F301. It's one thing to have great rangefinder cameras that make excellent photos, but there is something extra in an SLR.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti