11. heinäkuuta 2012

Kesäreissu 2012: päivä 11

No, tänään onkin satanut koko rahan edestä. Toivottavasti huomenna kun laitetaan jälleen liftipeukut ilmaan, ei sataisi ihan niin kovasti.

Sanna nauttimassa harmaasta kelistä...

Aamu alkoi hitaasti, ja hostimme Marcus laittoi meille hyvän ja tuhdin englantilaisen aamiaisen kananmunineen ja tomaattipapuineen. Oli hirmu mukavaa kuunnella sateen ropinaa sisätiloista. Saimme viestin Tukholman couchsurfaus-hostilta, ettei hän pystykään majoittamaan meitä sovitusti viimeiseksi yöksemme ke-to. Lähettelimme siis paljon pyyntöjä Tukholman couchsurfareille ja toivoimme että joku tärppäisi.

Tämä on niin kiva kaupunki ja paikka!!
Sateista, kuten näette. 
Lähdimme kaupungille lopulta vasta 13:40 menevällä bussilla. Edellisenä päivänä ja iltana bussilippu oli maksanut 15 kruunua per muija. Nyt bussikuski oli kuitenkin sitä mieltä, että lipun hinta on yhteensä 50 kruunua, mutta hän myy meille tällaisen duo-/perhelipun, jonka hinta on vain 45 kruunua, mutta josta hän ei anna meille 5 kruunun vaihtorahaa, joten lipun hinta oli loppujenlopuksi kuitenkin se 50 kruunua. Emme ymmärtäneet.

Hämmentyneet bussi-idiootit.
Joka tapauksessa pääsimme ihan hyvin kaupunkiin, ja kävelimme sateenvarjot pisaroita torjuen Tändsticksområdetilla. Vanhan tulitikkutehtaan ympäristössä oli kahviloita, teatteri, iso kirpputori (jonain muuna päivänä, nyt tiloissa oli verkkarit päällä harjoittelevia nuoria, ehkä teatteriharrastajia?) ja kaikkea mahdollista, mm. nahkaompelimon tai jonkun vastaavan omistava pappa, jonka kanssa käyty keskustelu oli kuin hyvä ruotsin kuullunymmärtämistehtävä.

Sateinen vanhan tulitikkutehtaan ympäristö.
Kahvila/vaatekauppa nimeltä Rikki. Vadelmasalmiakkijäätelöä, karviaislimua ja facebooklehti. ???
Rikin jälkeen pistäydyimme parilla pelastusarmeijan kirppiksellä, ja pyörimme ympäri kaupunkia etsien ravintola Lingonia, jota hostimme suositteli meille. Kun viimein löysimme sen, huomasimme ovessa lapun, jossa sanottiin, että ravintola on heinäkuussa auki ainoastaan 10-14, säävarauksella. Koska kello oli jo lähes 16 ja koko päivän oli ollut ihan mälsä sää, olimme siis tuplasti missanneet hyvät lounasruoat.

Pelastusarmeijan kirppis oli superkivassa talossa!
Kiva mosaiikki, mutta vähän surkea suihkulähde...
Self-explanatory.
Gatubrunn. Manhole. Viemärinkansi.
Hienoja kansia!
Magnus Ladulas vilade sig här 1284. So I see.
Söimme salaatit sitten toisalla, ja jatkoimme matkaa kahville Johansille. Ringa söi jättimäisen suklaapallon, ja Sanna herkullista porkkanakakkua. Joimme kumpikin lisäksi JÄTTILÄISMÄISET mukilliset hyvää teetä.

Ei saa käsitystä, kuinka suuret teekupit nuo olivatkaan.
Laitoimme illalla hostillemme ruokaa. Sanna oli saanut ohjeen juuri ennen reissua majoittamiltaan ranskalaisilta couchsurfareilta. Munakoisoa, fenkolia ja sipulia riisin ja juustoraasteen kera! Miten nerokasta, helppoa, halpaa ja hyvää! Tarkoitus oli ostaa vielä viinikin, mutta olimme klo 18:00 sulkeutuneen Systembolagetin ovilla klo 18:02...

Kokkausta
Master Chef
Kiva seinä!
Marcus waiting for the food
Ruoan jälkeen juteltiin paljon, ja hostimme halusi kuunnella Pintandwefallia, joten annoimme hänelle kuunneltavaksi uusimman levymme ja häivyimme itse pienelle ruoansulatuskävelylle lähimaastoon.


Keskelle peltoa oli nerokkaasti joku ajanut polun!
Jättimäisiä lieroja oli jokapaikassa.
Käsittämättömän upea maisema täältä mäen päältä.
Kävelyltä juuri ennenkuin kameran akku simahti.
Sannan kännykkäkamera yritti auttaa oikean kameran nukahdettua...
Palattuamme koko loppuilta meni teetä juodessa, musiikkia kuunnellessa ja jutellessa. (Tätä kirjoittaessani kello on 2:27 ja muut ovat hetki sitten menneet jo nukkumaan. T. Ringa) Kaupunki on tuntunut superihanalta ja kivalta, vaikka onkin koko päivän satanut. Aika älytöntä, että huomenna lähdetään liftaamaan taas Stukholmaa päin, ja reissu alkaa olla loppusuoralla. Vaikka onhan tässä vielä vaikka kuinka noita välipysähdyksiä, yksi pinttikeikkakin Ahvenanmaalla.

S+R

Translation: Today it has been raining. We ate a good breakfast that our host Marcus cooked for us, sent many couch requests since our friend in Stockholm couldn't host us afterall, paid 50, or 45 or 50 SEK for a bus ticket that was 30 SEK the day before, ate a lot of treats as well as good food, took a walk in the rainy neighbourhood after dinner, listened to music and talked a lot late into the night.

It's strange that tomorrow we hitch-hike to Stockholm and the trip is nearing its end! But there's a few good pit-stops on the way home, like a Pintandwefall show in Åland. Good night!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti