10. heinäkuuta 2012

Kesäreissu 2012: päivä 10

Me ollaan niin vadelmavenepakolaisia. Seuraa sanan ihanaa liikakäyttöä.

Tänään on nimittäin ollut taas voi ei miten ihanaa -päivä ja Sanna on ollut pakahtuneen vihainen maailman ihanimmille maisemille ja taloille. Kaikki menee niin hyvin, kaikki ihmiset ovat niin ihania, liikkuminen on niin helppoa ja koko ajan on niin hyvää seuraa, että maailmakin tuntuu yksinkertaisesti vaan hyvältä paikalta elää. Teoriamme on, että ihmiset ovat sittenkin kivoja, piste.

Aamulla jumittelimme pitkään Ronin luona, söimme hidasta aamiaista ja katsoimme vielä vähän lisää HIMYMiä, ja pääsimme matkaan vasta ehkä yhden maissa. Sitten tietysti menimme väärään suuntaan ratikalla (millä perusteella eri numeroiset samaan paikkaan menevät ratikat lähtevät eri laitureilta?), ja pääsimme Jönköpingiin johtavan tien varteen vasta melko myöhään. Liftasimme tyylikkäästi motarilla, (siellä ei ollut edes jalankulkija kielletty -merkkiä) ja saimme kyydin muutamassa minuutissa kunhan olimme päässeet kelvolliseen pysähtymiseen soveltuvaan paikkaan.

Ringan veli asuu kivassa talossa kivalla alueella.
Maailman parhaat nahkanilkkuribuutsit!
Wuhuu! Jönköping! On aina helpotus kun tienviitassa on oikean kaupungin nimi, eikä tarvitse enää arpoa mistä lähtisi hakemaan kyytiä.
Ensimmäinen auto vei meidän Boråsiin, jonka läpi tulimme jo edellisellä matkalla, ja josta meille kerrottiin, että siellä sataa aina. Ja niin satoi nytkin, mennen ja tullen. Säästyimme kuitenkin jälleen kastumiselta, (onhan tämä Ruotsi, ei täällä käy ikinä ikävästi) ja pääsimme supermukavan ruotsalaistuneen serbialaismiehen kyytiin. Siinä sitten loppumatkan rupattelimme musiikista, kuuntelimme jotain serbialaista hyvän kuuloista vanhaa ska-punk-rockbändiä ja Jönköpingiin päästyämme hän esitteli meille ensin rannan ja vei sitten rautatieasemalle.

Oikeastaan olisimme voineet suoraan jäädä rannalle, sillä sinne suuntasimme seuraavaksi vilvoittelemaan. Koko päivän oli todella painostavan kuuma ilma ja pilvet uhkasivat ukkosta ja sadetta, ja koska satuimme paikalle aurinkoisella hetkellä, totesimme että nyt jos koskaan on päästävä uimaan. Jänköping on Ruotsin toiseksi suurimman järven, eli Vätternsjön rannalla. Ihan kreisiä, että voi olla niin aava järvi, ettei sen vastarannalle näe! Vesi oli järkkykylmää, mutta todella virkistävää. Ringalla meni neljä dippauskertaa, että hän pääsi todella uimaan saakka, mutta lopulta olivat hiuksetkin märät.

Rannan ja kaupungin välissä oli hieman typerästi rautatie, joka piti ylittää hengenvaarallisesti. (Siinä oli siis puomit, liikennevalot ja hälytysäänet junien ohikulkua varten.)
Niin aavaa!
Ja niin kylmää!

Ringa nynnyilee ja tuli lämmittelemään uimisen yrittämisen välissä.
Nämä pilvet ovat seuranneet meitä kaikkialla, mutta eivät juurikaan sataneet meidän päällemme. Tänäänkin kostuimme vain muutaman pisaran verran.
Idiootit Jönköpingissä.
Virkistäytyneinä tapasimme hostimme ja matkasimme bussilla talolle, jossa hän asuu. Tämä on hänen vanhempiensa kämppä, mutta porukat asuvat Sveitsissä, joten tyyppi asuu tässä valtavassa takapihallisessa omakotitalossa yksin. Ja jälleen oli vastassa ihan supermukava, ystävällinen ja vieraanvarainen couchsurffaaja, ja emme vain voi uskoa tuuriamme, että olemme saaneet kaikki hostit noin tunnissa kyselyjen lähettämisestä ja kaikki he ovat olleet näin mahtavia!

Söimme yhdessä ja illaksi lähdimme vielä käppäilemään kaupunkiin. Täältä on parinkymmenen minuutin kävelymatka keskustaan ja reitti vei suorastaan ärsyttävän ihanan asuinalueen läpi. Siellä oli vesiputous. Siellä oli myös vanha vesimyllyalue, jossa on nykyään ihan superepäreiluja kämppiä. Myöhemmin kuulimme että hostimme kavereita asuu siellä, ja vuokrakin on ihan naurettavan halpa.

EI SE VOI OLLA TOLLANEN SE TALO!!!
Napsimme herkullisia herukoita tienvarresta.
Tämä koski päättyi vesiputoukseen, josta ei oikein saanut kuvaa. En tiedä oliko vesi likaista vai oliko siinä jotain maa-ainesta kun se oli tuon väristä (varmaan jälkimmäinen, ei se ainakaan haissut pahalta ja tämä on Ruotsi), mutta pauhu oli ihana, ympäristö oli ihana, portaat vesiputoukselle olivat ihanat, ja näköalat sielä olivat ihania.
Ihana laakso taloineen. Siis joku oikeasti asuu tuolla.
Nämä portaat vievät jonkun oikean ihmisen takapihalta metsään, jossa on vesiputous.
Etana limasi vanaa tiellä.
Vähän kämäinen kännykkäkuva ihana ihana ihana ihanasta talosta (punainen vasemmalla) kun kameran akku kaipasi taas päiväunille. Vesi näyttää tuolta koska se kuohuu oikealta tulevasta vesiputouksesta.
Nämä ovat ilmeisesti jotain opiskelijakämppiä. Eivätkös ne ihan tämmöisiä ole Suomessakin?
Hähää, jotain hölmöä Ruotsissakin on. Etenkin vähän väsyneenä kaikki sanat, jotka tarkoittavat jotain muuta jollain toisella kielellä ovat tosi hauskoja. Kuten skänk. Ja slut. Ja nuuska nimeltä Göteborgs Rapé.
Kävelimme rantaa pitkin auringon laskiessa, joimme teetä kaupungilla ja palasimme viimeisellä bussilla, jonka kuski oli ihana vanha pappa, joka rupesi rupattelemaan meille mikin välityksellä kun jäimme viimeisiksi matkustajiksi ja kyseli, olemmeko kaksosia vai vain sisaruksia. Hän jäi vilkuttelemaan meille vielä kun jäimme pois. Ilmeisesti etenkin ruotsimme on täällä ihmisille jotenkin todella söpöä.

NIIIIIIIIIIN kaunista.
Ja idyllistä. Ihanaa ja idyllistä.
Tee hetki.
Emme keksineet mitään uskottavaa selitystä sille, miksi tienviitassa olivat juuri nämä paikat.
Tämä näkymä on vastassa hostimme kotiovella.
Ihana vähän mummolamainen koti.
Kotosalla joimme lisää teetä ja huomasimme molemmat palaneemme naamasta. Missä välissä se on tapahtunut, kun täällä on ollut jatkuvasti todella pilvistä?

Huomiseksi on luvattu sadetta, vähän enemmän sadetta ja sitten vähän tihkua. Suunnitelmissa on secondhandshoppailua ja tillverkat här -jätskin maistelua.

Tsautsau!
S+R

Translation: Today we left Gothenburg and headed to Jönköping. We got there in two rides with super nice people, and didn't even have to stand in the rain! When we arrived to Jönköping we took a little dip in the second largest lake in Sweden, Vättern. It was extremely refreshing after a long and hot drive. After that the omnious clouds started to gather but there wasn't really any rain here. We met our CS-host for tonight in the centrum and took the bus to his place, he went ahead by bike. (The third host on this trip and we just can't believe that all of them have been extremely hospitable and nice and fun to hang around. And all of them answered to our request in an hour or so.)


The view from his place is incredible. The house overlooks the Vättern and the whole city and it's just so beautiful. After dinner we headed back to town to have an evening walk and tea. There's a waterfall practically next door. The city looks so inviting and nice and we're so happy that we chose to come here. We hope it won't rain too much tomorrow. We are going to take in the city anyway so it would be nice to do that with our socks dry.

4 kommenttia:

 1. Tuo valkoinen talo, josta puuttuu kuudes ikkuna... Voisitteko photoshopata sen sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on pakko, vähänkö alkoi häiritsemään!! -R

   Poista
 2. I particularly love the pictures of this town. You make it seem so inviting. I have added it to my list of places to visit.

  By the way, I love the pictures of the two of you, you are both very pretty. Sanna can make such wonderful expressions with her face that she makes me laugh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha we do the best we can with the faces we've been given.. :)

   Great that we made you to want to go there because it was such a nice city! Even though it was very rainy the next day that we went to town, it was still highly recommendable. Also the view from the hill was really stunning, try that!

   We will post a Sweden hints and tips -post when we get home so that you'll have more places to put on your list :)

   /S+R

   Poista