30. kesäkuuta 2012

Kesäreissu 2012: päivä 1

Todiste reissaamisesta
Täällä ollaan! Maailmalla!

Turussa kiinalaisen ravintolan tapetti sanoi BLING
Reissun ensimmäinen päivä on sujunut ihan just niin kun pitikin. Tai siis lähdettiin matkaan melkein kolme tuntia myöhemmin kuin oli tarkoitus, kun ei jaksettu herätä, mutta Munkkivuoreen päästyämme saimme ensimmäisen kyydin Turun väylältä alta 10 minuutin, toinen kyyti Lohjalta Saloon tuli juuri kun olimme päässeet liftausasemiin ja kolmatta kyytiä varroimme ehkä vartin verran Salon ABC:llä mukavasti penkillä istuen. Sää ei tosin ole ollut ihan kesäreissun mukainen, mutta onneksi molempien varustukseen kuuluu sateenvarjo. Kaikki kuskimme olivat supermukavia tavallisia ihmisiä. Se on ihmeellistä miten pelokkaat käsitykset monilla on liftaamisesta; ikään kuin kaikki teillä liikkujat olisivat automaattisesti raiskaajamurhaajia. Toki se meitäkin aina jännittää, että millaisen tyypin kyytiin seuraavaksi nousee, mutta oikeasti todellisin vaara taitaa olla vaivaannuttava hiljaisuus pitkällä matkalla vieraan ihmisen kanssa.

Päivällinen ja iltapala yhden aterian hinnalla!
Turku ei ollut meille kovin suosiollinen, koska sää oli kurja ja kaupat kiinni, mutta söimme mukavassa kiinalaisessa ravintolassa (siinä torin kupeessa, kun lähtee dynamolle päin) ja ainahan ne annokset ovat niin jättimäisiä, että saa samalla rahalla iltapalaakin.

Peukalokyytiekspeditionäärin garderobi ei ole erityisen glamoröösi.
Nyt ollaan jo ulapalla (tai siis jossain Turun saaristossa), ja täällä on käytävillä tuskaisen hidas, mutta ilmainen verkko. Palloilimme Tax Freessä ikuisesti, Sanna osti ehkä täydellisen (ainakin hintansa perusteella sen soisi olevan) huulipunan ja intoilimme luonnolisesti kaikesta ihanasta ja kato miten halvasta. Oikeasti reppuun ei tässä vaiheessa kannata vielä kauheasti kerätä mitään ketutuksen aihetta, on meinaan jo nyt hartiat kipeät roudailusta...

Joku aiempi matkaaja oli ollut oikein vitsikkäällä päällä.
Aamulla ollaankin sitten Tukholmassa. Onneksi aikavyöhykkeet ovat meille suosiollisia ja kello 6.30 saapuminen tarkoittaa sitä, että saa nukkua seitsemään.

Sanna turhautumassa netin hitauteen. Vaan toimiipa silti!
Terkkui molempien puolesta kaikille!

/S+R


Translation: Our journey began almost three hours late, but it didn't matter. And also the weather for our summer trip wasn't that summery...  But, we got to Turku in three rides, and we didn't have to wait more than 25mins in total. We caught the boat easily and everything went as smooth as possible. It's on, we're here, the world is open!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti